Materialen

Meubelminded maakt meubels van massief hout, houtfineer en eigentijdse materialen zoals HPL en HI-MACS. Als u een meubel laat maken, kom ik altijd bij u langs en neem ik staaltjes van materialen mee.

Massief hout

Massief hout heeft een puur en natuurlijk karakter. Het liefst maak ik gebruik van inlandse (en Europese) soorten zoals iepen en eiken. Doordat ik in eigen beheer stammen koop, zaag en droog tot planken weet ik waar het hout vandaan komt. Op die manier probeer ik op een duurzame manier meubels te maken. Klanten vinden het vaak erg bijzonder als ze het hout voor hun meubel zelf kunnen uitkiezen. Meer weten? Lees dan mijn verhaal over scharrelhout.


Fineer

Naast meubels van massief hout maak ik veel gebruik van (plaat)materiaal voorzien van houtfineer. Er is keus uit talloze fineersoorten en diktes. Voor veel toepassingen is dit een prima materiaal en bovendien kostenbesparend ten opzichte van massief hout. De tafels op de foto zijn van eiken dikfineer.


HPL en HI-MACS

Naast massief hout en fineer maak ik gebruik van eigentijds materialen zoals HPL (high pressure laminate) en HI-MACS. HPL is plaatmateriaal voorzien van een dun laagje kunststof. Het is in allerlei kleuren verkrijgbaar en wordt veel gebruikt voor het maken van kastdeuren en keukenfrontjes.

HI-MACS is een zeer hard en krasbestendig kunststof dat naadloos is te verlijmen. HI-MACS zie je tegenwoordig steeds meer in gebruik voor balies of aanrechtbladen in keukens. Om met dit materiaal te kunnen werken heb ik een cursus gevolgd. 


“Joppe had een kratje bij zich met staaltjes van verschillende materialen. Zo kregen we een beter beeld van wat we graag wilden.”

Service

Volg ons

Erkend leerbedrijf